Federico de brandweerman

Federico als brandweerman

Afgelopen zondag mochten we Federico blij maken met zijn wensdag. De wens van Federico was een rit voor in een brandweerauto, met sirenes zitten. Via de brandweerkazerne in Alkmaar en de vrijwillige kazerne in Koedijk is de dag van Federico meer dan mogelijk gemaakt. Om 11 uur werd Federico opgehaald, samen met zijn broer Valantino en moeder Linda mochten ze een rondje in de brandweer rijden. De eerste stop was de kazerne van Koedijk. Met een drankje en wat lekkers werd er kennisgemaakt met iedereen. Na een meer dan interessante uitleg was het tijd voor het serieuzere werk. Met de brandweerwagen zouden we richting de kazerne van Alkmaar gaan.

Tot de grote schrik van Federico stond daar een auto in de brand! Frederico bedacht zich geen seconde en bluste de brand op professionele wijze. Na het blussen mocht Federico de hoogte in, met een hoogwerker ging hij omhoog om zo ook te ervaren hoe het blussen op hoogte was.

De vrijwilligers van de brandweer Koedijk stonden de hele middag in het teken van Federico, wat een geweldige ervaring mocht Frederico dankzij hen ervaren.

Marco had die dag de leiding en hij heeft alles meer dan goed gecoördineerd. Daarom ook meer dan een bedankje aan Marco en het team vrijwilligers van brandweer Alkmaar/ Koedijk!

Leuke verhalen werden er verteld, kortom een mooi beeld van de brandweer gekregen.

Mocht je nu denken dat is wel iets voor mij die brandweer, vanaf 12 jaar ben je van harte welkom bij de jongeren-brandweer, hier vind je alle informatie daarover. Wat betreft Federico, hij is al om! 

Deze wens is mede mogelijk gemaakt door Marco Overeem en alle vrijwilligers van de brandweerkazerne Koedijk en brandweerkazerne Alkmaar.

Per jaar zijn er alleen al in Nederland 6000 kinderen die net als Federico een ouder verliezen. Stichting WeesGelukkig laat deze kinderen het leven van een positieve kant zien door hun grootste wens uit te laten komen. We hebben deze wensen uit kunnen laten komen door betrokken donateurs. Overweeg ook om een bedrag te doneren.