Disneyland Parijs 2024

Stichting WeesGelukkig

Ook dit jaar is Stichting WeesGelukkig weer met een groep kinderen die een ouder hebben verloren naar Disneyland Parijs gegaan.

Met maar liefst 22 kinderen en de daarbij behorende ouder/verzorger stond iedereen in de vroege ochtend klaar om twee heerlijke dagen te gaan genieten. Om elkaar beter te leren kennen deelden we naambandjes uit en speelden onderweg in
de bus een Disneyquiz met leuke prijzen voor de winnaars.

Na aankomst bij het hotel dat we voor een nacht hadden geboekt heeft iedereen de koffers naar de kamer gebracht zodat we snel de parken konden gaan  verkennen en het echte genieten kon gaan beginnen! Voor iedereen was er natuurlijk de entreekaart voor twee dagen en voor alle kinderen een waardebon van 10 euro die ze in de parken vrij konden besteden.

Sommige gezinnen wilden samen met de vrijwilligers meelopen en anderen gezinnen liever alleen. In groepen werden dan ook meteen attracties bezocht, parades bekeken en werd er op zoek gegaan naar alle Disney figuren. Alle vrijwilligers stonden twee dagen klaar voor alle vragen, verhalen en om iedereen, als ze wilden, mee te nemen door de parken. Alle 22 kinderen deelden het hetzelfde lot dat ze allemaal op jonge leeftijd een ouder hebben verloren. Stichting WeesGelukkig heeft voor een mooie positieve ervaring gezorgd, vol met herinneringen en nieuwe vriendschappen.

Geen Wens zonder liefde en betrokkenheid…

Stichting WeesGelukkig zet zich volledig vrijwillig in om deze kinderen een positieve herinnering te geven na een negatieve ervaring. Wat de impact is om  op jonge leeftijd een ouder te verliezen is niet te beschrijven. Voor de overgebleven ouder is het daarnaast op emotioneel en financieel gebied óók een enorme uitdaging. Grote dank aan de vrijwilligers die zich tijdens deze wens enorm hebben ingezet en voor de maatschappelijk betrokken bedrijven en donateurs. Om een beeld te schetsen van de gemaakte kosten: Voor het huren van de touringcar inclusief chauffeur, het eten en drinken onderweg, alle kamers van het hotel (niet óp het park), en voor twee dagen toegangstickets tot Disneyland Parijs voor alle personen zijn de kosten in totaal ca € 12.000,-. Stichting WeesGelukkig ontvangt geen subsidie, dit bedrag is bijeengebracht door onze trouwe donateurs. Voel jij je betrokken bij deze kinderen? Klik dan hier om ook een donatie te doen. 

Speciale dank aan EE Labels en Intertoys Heeze en de donateurs die eenmalig, maandelijks of jaarlijks een donatie doen. Zonder je donatie kunnen we geen wensen uitvoeren voor kinderen die een vader en/of moeder hebben verloren. 

Per jaar zijn er alleen al in Nederland 6000 kinderen…

…die een ouder verliezen. Stichting WeesGelukkig laat deze kinderen het leven van een positieve kant zien door hun grootste wens uit te laten komen. We hebben deze wensen uit kunnen laten komen door betrokken donateurs. Overweeg ook om een bedrag te doneren of op een andere manier te helpen.