Dolfijnen van dichtbij

Dolfijnen van dichtbij

Het coronavirus heeft ook voor gevolg dat het laten uitkomen van wensen vertraging oplevert. Afgelopen zaterdag konden we na lange tijd gelukkig weer weg voor een wens. En wat hebben de kinderen Abel van 7 Jorik van 5 en Sanneke van 3 genoten.

Nog geen jaar geleden is hun vader Henry overleden. De wens om voor het overlijden van vader nog samen met het gezin naar het Dolfinarium te mogen gaan, is helaas niet meer gelukt. Samen met mama en een vriendin van mama zijn Abel Jorik en Sanneke al in de vroege ochtend vertrokken naar Harderwijk waar zij voor het Dolfinarium werden opgewacht door het team van WeesGelukkig.

Met de anderhalve meter regel in acht genomen zijn we dag gestart met een drankje en met onze bekende goodiebag. Op de vraag wat ze heel graag wilden zien werd het al snel duidelijk dat de Dolfijnen bij iedereen toch wel favoriet was. Dat kwam goed uit want de ‘grote’ show van de dolfijnen stond als eerste op het programma. En wat vonden ze de show leuk. Na de show hebben de kinderen lekker gespeeld in de speeltuin. En….van spelen krijg je honger, een heerlijke lunch was er voor iedereen.

Na de lunch stonden stonden de roggen op het programma deze wilde Abel, Jorik en Sanneke heel graag zien. Na de roggen werd het tijd voor weer een show, de walrussen. De show van de Walrussen hebben we wel bekeken maar jammer genoeg door een regenbui werd de show halverwege afgelast. Gelukkig trok de regenbui weg en wilden de kinderen nog dolgraag terug naar de roggen. Na de roggen was het tijd om terug naar huis te gaan, eerst nog een stop voor frietjes en daarna was het klaar. Het was een geslaagde dag voor iedereen.

Wij willen alle vrijwilligers die hebben meegeholpen aan de wens hartelijk bedanken voor hun inzet. Ook een bedankje aan het Dolfinarium voor het mede mogelijk maken van de wens.

Per jaar zijn er alleen al in Nederland 6000 kinderen…

…die net als Abel, Jorik en Sanneke een ouder verliezen. Stichting WeesGelukkig laat deze kinderen het leven van een positieve kant zien door hun grootste wens uit te laten komen. We hebben deze wensen uit kunnen laten komen door betrokken donateurs. Overweeg ook om een bedrag te doneren of op een andere manier te helpen.